Valér
4 °C
8 °C

Lelőtte a feleségét, majd öngyilkos akart lenni

2006.02.20. 14:42
Gyilkossággal végződött egy rossz házasság Tiszalökön. A folyton veszekedő házaspár egy hétvégi bográcsozás során is összekapott, a vitának végül engedéllyel tartott puskájával vetett végett a férj. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság nem jogerősen tíz év börötnre ítélte a férfit.

Tíz év börtönre ítélte a bíróság első fokon azt a férfit, aki lelőtte a feleségét, majd öngyilkos akart lenni Tiszalökön. A vádlott családi élete már több éve megromlott, ezért időnként különváltan élt feleségétől, de időről időre visszaköltöztek egymáshoz, annak ellenére, hogy folyton veszekedtek. 2005. május 16-án reggel a vádlott kerékpárral ment ki a hétvégi házukba, ahol bográcsos ebédet főzött családjának, miközben iszogatott is. Később megérkezett a felesége a lányával és unokáival, ám amikor az asszony kifogásolta a férje főztjét, a vádlott durván szidalmazni kezdte a nőt.

Dél körül a nő autóval, a férje pedig kerékpárral indult haza a közös lakásukba. Ott viszont a még mindig indulattól fűtött vádlott magához vette az engedéllyel tartott sörétes puskáját, majd az udvarra lépve, körülbelül tíz méterről hátbalőtte feleségét. A nő összesett, majd rövid időn belül meghalt; a vádlott ekkor maga felé fordította a fegyvert és elsütötte azt, ám csak a bal karján sebesült meg.

A bűncselekmény elkövetését a helyszíni szemle adatai, az orvosszakértői vélemény, a tanúk, illetve a vádlott beismerő vallomása is egyértelműen bizonyították. A bíróság súlyosbító körülményként vette figyelembe, hogy a férfi orvul, hátulról lőtte az asszonyt, akinek esélye sem volt kitérni a lövés elől. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság által első fokon meghozott ítélet még nem jogerős, a vádlott és védője ugyanis enyhítésért fellebbezett. Így a végső döntés a Debreceni Ítélőtáblára vár.