Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Döglött kutyát dobott a német házaspár holttestére

2005.09.01. 12:45
Elfogta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság azt a férfit, aki megölte a július végén Magyarországon eltűnt német házaspárt. A férfi az idős embereket fejszével ölte meg, holttestüket egy kútba dobta és a szagot egy döglött kutyával "fedte el".

Az Interpol Magyar Nemzeti Irodát a berlini partneriroda értesítette arról, hogy bejelentés érkezett hozzájuk, miszerint egy Magyarországon ingatlaneladásra készülő német házaspár július vége óta nem adott magáról életjelet. Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei főkapitány elmondta: Kezdetben csak egy halvány gyanú volt a bűncselekményre, nem volt azonban sem holttest, sem szemtanú, sem helyszín.

Csalási ügynek indult

A rendőrség államigazgatási eljárás keretében meghallgatta a bőny-örkénypusztai ingatlant 10 millió forintért megvásárló fiatal magyar párt. Az adásvételi szerződés keltezése, és a vételár megfizetésének körülményeiről szóló nyilatkozataik életszerűtlenek voltak és ellentmondásosak. Azt vallották, a házaspárnak kifizették a vételárat és tudomásuk szerint nyaralni indult az idős férfi és nő. A rendőrség kizárta, hogy a fiatal magyar párnak lehetősége lett volna 10 millió forintot előteremteni, és gyanú merült fel a pénz átadásáról szóló dokumentum hitelességét illetően is. Ezért a rendőrség csalás gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Augusztus 26-án a rendőrség megtalálta a házaspár autóját egy győri lakótelepen. A rendőrség ezután elrendelte a fiatal pár poligráfos vizsgálatát, és eszerint részt vettek a német házaspár meggyilkolásában. A kihallgatási taktika eredményeként egy nappal később a fiatal férfi beismerő vallomást tett a rendőröknek és elmondta, hogyan ölte meg a házaspárt és megmutatta, hová rejtette el a testeket.

Kútba dobta a holttesteket

A férfi azt vallotta: a szerződés aláírása után döbbent rá, hogy nem fogja tudni kifizetni a 10 millió forintot, és ezért még azon az éjszakán meglátogatta az idős házaspárt azzal az ürüggyel, hogy számba kell venni az ingóságokat. Az idős férfit az udvaron lévő műhelyben szekercével úgy fejbe vágta, hogy a koponyája szétnyílt, majd zsineggel fojtogatta. Ugyanígy végzett az idős asszonnyal is. Holttestüket a tanyától 30-40 kilométerre lévő Győrság külterületén egy 35 méter mély, kiszáradt kútba dobta.

A testekre több talicska beton- és faltörmeléket hordott, még egy döglött kutyát is rádobott, hogy az esetleges szagokról is elterelje a figyelmet. Ruháit, a fojtogatáshoz használt madzagot elégette. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi egyedül követte el tettét. A férfit előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják, amiért akár életfogytig tartó büntetést is kaphat. A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.