Szilvia
5 °C
16 °C

Kigyulladt egy repülőtér hangárja Tolna megyében

2002.01.11. 08:49
Becslések szerint mintegy 30 millió forintos kár keletkezett, amikor egyelőre ismeretlen okokból kigyulladt az öcsényi repülőtér hangárja. A tűz terjedését gyorsította, hogy két gázpalack is felrobbant az épületben. A szakértők szándékos gyújtogatásra gyanakodnak, a vizsgálatok még nem fejeződtek be.
Kigyulladt az éjszaka a Tolna megyei őcsényi repülőtér hangárja. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának sajtóügyeletese péntek reggel az MTI-nek elmondta, hogy a tűz a 600 négyzetméteres hangárban működő magyar-lengyel érdekeltségű gyertyaöntő üzemben keletkezett. A tűz terjedését gyorsította, hogy két 22 kilogrammos pb-palack is felrobbant a hangárban.

A tűzoltók hat járművel vonultak ki a helyszínre. Az oltás előtt sikerült az épületből további hat darab gázpalackot kivinniük, valamint egy értékes vitorlázó repülőgépet is kimentettek a tűzből.

A lángokat négy tűzoltófecskendővel oltották el, személyi sérülés nem történt. A tűzoltóság szakértők bevonásával tisztázza a tűzeset körülményeit. A kár az becslések szerint mintegy 100 millió forint.

Szándékos gyújtogatásra gyanakodnak

Az elsődleges szakértői vizsgálatok alapján nem kizárt, hogy gyújtogatás okozta volna a tüzet. Árvai Imre, az oltást végző tűzoltóegységek vezetője szerint az épület áramtalanítva volt, a fűtés nem működött, így a tüzet elektromos szikra vagy öngyulladás nem okozhatta.

A település polgármestere, Guzsván István szerint a repülőtér tavaly augusztusban került az önkormányzathoz, mely az ott működő repülőklubbal megegyezett az épületek tulajdonjogáról. A megállapodás értelmében a hangár a klub birtokában maradt. A tűzeset körülményeinek vizsgálata a rendőrségi szakértők bevonásával folytatódik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?