Gál
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Kigyulladt egy repülőtér hangárja Tolna megyében

2002.01.11. 08:49
Becslések szerint mintegy 30 millió forintos kár keletkezett, amikor egyelőre ismeretlen okokból kigyulladt az öcsényi repülőtér hangárja. A tűz terjedését gyorsította, hogy két gázpalack is felrobbant az épületben. A szakértők szándékos gyújtogatásra gyanakodnak, a vizsgálatok még nem fejeződtek be.
Kigyulladt az éjszaka a Tolna megyei őcsényi repülőtér hangárja. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának sajtóügyeletese péntek reggel az MTI-nek elmondta, hogy a tűz a 600 négyzetméteres hangárban működő magyar-lengyel érdekeltségű gyertyaöntő üzemben keletkezett. A tűz terjedését gyorsította, hogy két 22 kilogrammos pb-palack is felrobbant a hangárban.

A tűzoltók hat járművel vonultak ki a helyszínre. Az oltás előtt sikerült az épületből további hat darab gázpalackot kivinniük, valamint egy értékes vitorlázó repülőgépet is kimentettek a tűzből.

A lángokat négy tűzoltófecskendővel oltották el, személyi sérülés nem történt. A tűzoltóság szakértők bevonásával tisztázza a tűzeset körülményeit. A kár az becslések szerint mintegy 100 millió forint.

Szándékos gyújtogatásra gyanakodnak

Az elsődleges szakértői vizsgálatok alapján nem kizárt, hogy gyújtogatás okozta volna a tüzet. Árvai Imre, az oltást végző tűzoltóegységek vezetője szerint az épület áramtalanítva volt, a fűtés nem működött, így a tüzet elektromos szikra vagy öngyulladás nem okozhatta.

A település polgármestere, Guzsván István szerint a repülőtér tavaly augusztusban került az önkormányzathoz, mely az ott működő repülőklubbal megegyezett az épületek tulajdonjogáról. A megállapodás értelmében a hangár a klub birtokában maradt. A tűzeset körülményeinek vizsgálata a rendőrségi szakértők bevonásával folytatódik.