Gerzson
-3 °C
2 °C

Kölcsönholttestekkel jutottak benzinhez

2003.07.22. 11:20
Letartóztattak két zimbabwei temetkezési vállalkozót, mivel azt gyanítják, hogy a férfiak holttesteket kölcsönöztek az autósoknak. A halottaskocsik ugyanis azonnal benzinhez juthatnak az állandó üzemanyaghiánnyal küzdő országban.
A zimbabwei Herald információi szerint csütörtökön letartóztattak két temetkezési vállalkozót Hararében egy közkórházban. A vádak szerint a két férfi holttesteket kölcsönzött autótulajdonosoknak, hogy azok gyorsabban juthassanak benzinhez. Az országban november óta üzemanyaghiány van, miután az ország szükségletének hetven százalékát fedező nigériai barterüzlet meghiúsult, jelentette az AP.

Hullákkal az élre

Az eddigi vizsgálatok szerint a temetkezési vállalkozók hamis temetési igazolásokat állítottak ki. A papírokkal és a holttestekkel aztán az autósok a benzinkutakhoz hajtottak, ahol így egyből a kilométeresnél is hosszabb sor elejére állhattak, és azonnal tankolhattak. Ezután visszatértek a kórházba, ahol visszahelyezték a koporsókba holttesteket. A két vállakozó hamarosan bíróság elé áll személyiségi jogok megsértése miatt.