Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Szomszédját is megette

2003.06.30. 10:34
Természetfeletti erőt remélt a holttestek elfogyasztásától egy indonéz férfi, ezért egy frissen elhantolt embert, és két, a házába betörő férfit is elfogyasztott. A férfi azt állítja, belső hangok bíztatták az emberi hús fogyasztására.
Öt éves letöltendő börtönbüntetésre ítélték azt az indonéz férfit, aki még 2002 januárjában bevallotta, hogy három holttestet is elfogyasztott. A harmincegy éves Sumantót azután tartóztatták le, hogy kiderült: megette egy nyolcvan éves szomszédja holttestét. A férfi azt is elmondta, hogy két férfit is megevett, akik betörtek a házába. Sumanto azt állította, hogy hangokat hallott, amelyek azt súgták neki: természetfeletti ereje lesz, ha halott embereket eszik. A kannibál azt is elismerte, hogy eredeti célja legalább hét ember elfogyasztása lett volna, de erre már nem kerülhetett sor.

Nyersen soha

Sumanto az emberhús elkészítésének receptjét is megosztotta a bíróságon jelenlévőkkel. Nyersen soha nem ette meg a húst, mindig megfőzte, vagy faszénen megsütötte, sőt időnként kirántotta azt. A férfi azt is bevallotta, hogy emellett jelentős mennyiségű macskát, kutyát, patkányt és kígyót evett meg, de ezek elkészítési módjáról nem nyilatkozott, jelentette a Jakarta Post.

Beszámítható pszichopata

A purbalinngai kerületi bíróságon először áprilisban tárgyalták Sumanto ügyét, akkor úgy tűnt, legalább hét évnyi büntetésre számíthat holttestek eltulajdonításáért. Indonéziában ugyanis nincsen a kannibalizmust tiltó törvény, így ezzel nem is vádolhatták az ügyészek. Érdekes módon gyilkosság miatt nem emeltek ellene vádat, így a június közepén tartott másodfokú tárgyaláson már csak öt évre ítélték. Ügyvédei szerint azonban ez az ítélet sem megfelelő, mert a vádlott beszámíthatatlan, így fellebbeznek a döntés ellen. A rendőrség szerint Sumanto ugyan pszichopata, de beszámítható.