Sára, Márió
2 °C
6 °C

Rejtélyes mészárlás Los Angeles közelében

2005.05.11. 11:38
Minden jel arra utal, hogy megölte anyósát, feleségét és három gyerekét, majd magával is végzett egy kaliforniai ügyészségi nyomozó. A rendőrséget egy hajnali vészhívás vezette a házhoz, a 911-et tárcsázó telefonáló nem szólt semmit, de a kagyló falhoz csapódása után lövést hallott a központos.

Hat holttestet találtak kedden kora reggel egy telefonbejelentés nyomán David McGowan, a kaliforniai Riverside megye kerületi ügyészségi nyomozójának házában, jelentette a CNN helyi rendőrségi forrásokra hivatkozva. A rendőrök szeme elé borzalmas látvány tárult. A nyomozó Los Angeles közelében lévő, kétszintes vidéki házában, a földszinten négy halottat, az emeleti hálókban két holttestet találtak, a fejbelőtt áldozatok egyike maga McGowan volt.

Családi tragédia?


A McGowan-ház (Fotó: EPA)

A Devils Ladder úti házban nem volt nyoma erőszakos behatolásnak vagy dulakodásnak, a nyomozás kezdeti stádiumában egyelőre nem tudni sokat, a rendőrség semmilyen lehetőséget nem zárt még ki. Az elsődleges feltételezések szerint gyilkosság-öngyilkosság is történhetett.

A holttestek közül kezdetben csak McGowant sikerült azonosítani. A nyomozón kívül a mészárlásban egy nyolc- és egy tízéves kislány, egy tizennégy éves fiú, egy negyven év és egy hatvan év körüli nő halt meg. Később kiderült, hogy az áldozatok McGowan családtagjai voltak, a férfi felesége, anyósa és három gyermeke halt meg.

Hajnali vészhívás

A férfi családtagjait feltehetőleg álmukban lőtték fejbe, legalábis erre utal, hogy mind az ötüket az ágyukban találták meg. A rendőrséget egy hajnali vészhívás vezette a házhoz, a 911-et tárcsázó telefonáló nem szólt semmit, de a kagyló falhoz csapódása után lövést hallott a központos. A diszpécser azonnal riasztotta a rendőröket, akik a telefonnál David McGowan holttestét találták meg. A nyomozó mellett egy pisztoly is hevert, ezen kívül még két maroklőfegyvert találtak a ház átkutatásakor.

David McGowan tizenhárom éve állt a törvény szolgálatában, öt éve dolgozott a megyei kerületi ügyészségnél, írja a CCN. A rendőrség egyelőre nem köröz senkit a hat halálos áldozatot követelő tragédiával kapcsolatban.