Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Kamaszlányok gyújtogattak Párizsban

2005.09.05. 15:01
Kapcsolódó cikkek (1)
Három kamaszlány okozott tüzet hétvégén egy tizennyolc emeletes párizsi házban. A tűzben tizenhatan vesztették életüket.

Tinédzserek okozták a tizenhat emberéletet követelő háztüzet a hétvégén Párizsban. A három lány, köztük egy kiskorú bevallotta a gyújtogatást. A lányokat vasárnap vették őrizetbe L'Hay-Les-Roses külvárosban a helyi lakosok bejelentései alapján.

A lányok vallomásuk szerint "játékból" gyújtották fel a lakóházat, de az események "túlléptek rajtuk". Hétfőn egy negyedik lányt is előállítottak a gyújtogatással kapcsolatban.

Helyesnek bizonyult a hatóságoknak az a feltételezése, hogy az épület előterében lévő levélládákat gyújtották fel. A tűzoltók szerint a tüzet igen hamar sikerült lokalizálni, de az egész 18 emeletes toronyházban hatalmas füst terjedt el. Hét személyt hétfőn még mindig kórházban ápoltak súlyos sérülésekkel.

Jelenleg is folyik az áldozatok azonosítása, akiknek holttestét a párizsi törvényszéki orvosi intézetbe szállították. A halottak többsége afrikai származású.

A L'Hay-Les-Roses-i toronyépületet a közelmúltban renoválták. A helyi polgármester szerint a tűz nem végzett pusztítást a lakásokban, de javításra szorul a lépcsőház és a lift is.