Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Lopással gyanúsítják a helyszínelő rendőröket

2003.07.08. 12:29
Eljárás indult hivatalos személyek, két rendőr, egy tűzoltó és egy pénzügyőr ellen - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. A négy személyt a Debreceni Katonai Ügyészség azzal gyanúsítja, hogy egy helyszínelés alkalmával loptak a balesetes kamion rakományából.
A rendőrség honlapján olvasható tájékoztató szerint július 7-én a 42-es fő közlekedési útvonalon, Mezőpeterd térségében közlekedési baleset történt, mely során egy gumiabroncsokat szállító lengyel kamion árokba hajtott majd kigyulladt.

A bejelentést követően a helyszínre irányították a berettyóújfalui rendőrkapitányság balesethelyszínelő járőrpárosát, a helyi tűzoltóság szolgálatban lévő állományát, valamint a Vám- és Pénzügyőrség munkatársait. A mentési, illetőleg a helyszínelési feladatok végrehajtását követően alapos gyanú merült fel, hogy az intézkedésben részt vevő hivatalos személyek bűncselekményt követtek el, a rakományból 51 darab gumiabroncsot eltulajdonítottak.

A megyei főkapitányság szóvivője az Indexnek elmondta, hogy az ügyben két rendőr, egy tűzoltó és egy pénzügyőr érintett.

A Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának jelzésére a berettyóújfalui rendőrkapitányság vezetője, valamint a főkapitányság ellenőrzési szolgálata megtette a szükséges intézkedéseket, és ezzel egyidejűleg értesítette a hatáskörrel rendelkező katonai ügyészséget.

A rendelkezésre álló adatok alapján nyomozás indult. A bűncselekmény elkövetésében érintett személyeket a katonai ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki. Az ügyben hatáskör és illetékesség alapján a Debreceni Katonai Ügyészség folytatja az eljárást.