Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
0 °C
7 °C

Nyomozati anyagokat adott el a rendőr alezredes

2003.02.20. 12:21
Előzetes letartóztatását indítványozták csütörtökön egy Fejér megyei rendőr alezredesnek; hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel gyanúsítják. A Fejér megyei rendőr hivatali hatalmával visszaélve jogellenesen adott ki nyomozati adatokat, illetve különböző információkat anyagi ellenszolgáltatásért.
Az alezredes egy gyanúsított ellen folyó nyomozási eredményekről egy erre a célra fenntartott mobiltelefonon tájékoztatta az érintettet, s ezzel nagymértékben megnehezítette illetve akadályozta a rendőrség munkáját - nyilatkozta Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Kapcsolati háló

A székesfehérvári rendőrtiszt pénzért és egyéb anyagi ellenszolgáltatásért különböző gépjárművekre vonatkozó információkat is kiszolgáltatott a nyilvántartásból. Hozzátette: a több éven át tartó megfigyelés során titkosszolgálati módszereket és eszközöket is használtak a rendőrtiszt és kapcsolatai felderítésére. Szintén indítványozták előzetes letartóztatását vesztegetés alapos gyanúja miatt annak a férfinek, aki anyagi javakat adott az alezredesnek.

A szóvivő nem kívánta megerősíteni, sem cáfolni, hogy a kedden őrizetbe vett rendőrtiszt ügye kapcsolatba hozható-e az úgynevezett székesfehérvári maffiaüggyel, amelyben 2001-ben húsz székesfehérvári rendőr, ügyész, valamint büntetés-végrehajtási dolgozó ellen vesztegetés, hivatali visszaélés, valamint államtitok sértés és más bűncselekmények miatt folytatott nyomozással.

  • Vennék
  • Hírek