Kilakoltatják a Seuso-per magyar koronatanúját

2004.05.06. 11:03
Mintegy tucatnyi rendőr közreműködésével próbálják kilakoltatni jelenleg a Seuso-kincsek perének egyik koronatanúját Zuglóban. A HavariaPress hírügynökség értesülései szerint a kilakoltatást végző önálló bírósági végrehajtóval szemben egyébként több bűncselekmény miatt folyik eljárást.

Balogh Máriát, aki a Seuso-kincs néven elhíresült kincslelet birtoklási perének New York-i tárgyalásán a magyar állam egyik fő tanúja volt, mindössze párezer forintos díjtartozása miatt akarják kilakoltatni. Az asszony elmondása szerint a Jerney utcai, 73 négyzetméteres lakótelepi lakást a végrehajtó időközben már el is adta, 12 millió forintért.

A kilakoltatásnak állítólag az adott alapot, hogy az asszonyon és családján nem lehetett behajtani egy alig 23 ezer forintos közműtartozást. A hírügynökség egyébként úgy tudja, hogy a végrehajtó ellen jelenleg is eljárást folytat a rendőrség, hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt. A koronatanú, Balogh Mária kilakoltatását a helyszínen körülbelül tíz rendőr biztosítja.