Judit
2 °C
7 °C

Őrizetbe vették a török gyorsvonat mozdonyvezetőjét

MTI
2004.07.23. 18:14
Őrizetbe vették a csütörtök este kisiklott török expresszvonat mozdonyvezetőjét és helyettesét kihallgatás és véralkoholszint ellenőrzése céljából. A szerencsétlenség okát egyelőre nem tudják, de Binali Yildirim közlekedési miniszter emberi hibát valószínűsít. Feltevését pusztán olyan nemzetközi felmérésekre alapozza, amelyek szerint a vasúti katasztrófák 85 százalékát emberi mulasztás okozza.

Szakértők szerint viszont az Isztambul-Ankara közti elhanyagolt vasúti pálya egyszerűen nem volt alkalmas arra, hogy olyan nagy sebességű - akár óránként 150 kilométeres száguldásra is képes - vonatok közlekedjenek, mint amilyeneket júniusban állítottak forgalomba presztizsokokból. A túlélő utasok beszámolói szerint valószínűnek látszik, hogy a szerelvény túl gyorsan haladt a pálya műszaki állapotához képest.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?