Ödön
2 °C
11 °C

Őrizetbe vették a calabriai maffia 70 tagját

MTI
2004.09.06. 18:21
A calabriai maffia hetven tagját vette őrizetbe az olasz pénzügyőrség Cosenza körzetében, és egyúttal közel 40 millió eurónyi értéket foglalt le. A szervezett bűnözés ellen indított razziákban közel ötszáz pénzügyőr és rendőr, valamint carabinieri vett részt, ugyanakkor a calabriai maffia márciusban szabadult vezérének, Francesco Mutónak sikerült elkerülnie a letartóztatást.

"Könyvelőjét" viszont sikerült begyűjteni a razzia során, akárcsak néhány feltételezett bérgyilkost. A rendőrök és pénzügyőrök elfogták Muto több bizalmi emberét, továbbá két fiát, a 26 éves Juniort és a 42 éves Luigit. Muto - akit tíz évre ítéltek maffiás bűncselekményei miatt - a börtönből is sikerrel irányította a calabriai klánt, elsősorban a látogatására érkező családtagjai útján.

Az immár a szicíliai maffiánál, a Cosa Nostránál is veszélyesebbnek tartott calabriai maffia több számláját is zárolták a hétfői rajtaütések nyomán.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?