Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Stabilnak ítélte a térséget és kiutasított egy észak-oszét családot Svédország

MTI
2004.09.07. 15:53
Néhány hónapja sikertelenül folyamodott menekült státuszért a svéd hatóságokhoz az egyik kisfiú, aki néhány napja több száz társával együtt túszejtők foglya lett a beszlani iskolában - számolt be róla kedden a svéd sajtó. A hatéves kisfiút és családját júniusban azért utasították ki Svédországból, mert a bevándorlási hatóságok politikailag stabilnak minősítették a térséget.

A népszerű Aftonbladet című lap beszámolója szerint a csecsenföldi származású, majd Ingusföldre áttelepült család 2001 óta tengődött különböző svéd menekültszállásokon, kérelmük elbírálására várva. Észak-Oszétiába visszatérve, aznap ment volna először iskolába, amikor kezdetét vette a 338 halálos áldozatot követelő túszdráma. A lap az anyát is megszólaltatja: " (A fiam) kedvetlen volt, mióta kiutasítottak minket Svédországból. Nem is merek a jövőre gondolni. Hogy is fog egyáltalán visszatérni az iskolába?" - mondja az asszony, aki három napon át várakozott kétségbeesve az iskola előtt, amíg a túszdráma tartott.