Natália
1 °C
7 °C

Hamarosan ítélet születik a Ferihegyi buszrobbantó perében

MTI
2004.09.21. 13:40
Nyolc év börtönbüntetés kiszabását kérte az ügyészség kedden Stuttgartban Andrea Klumpra, akit azzal vádolnak, hogy 1991 decemberében Budapesten részt vett egy oroszországi zsidókat szállító busz elleni merényletben. A fél éve folyó stuttgarti perben az ügyészség azt is indítványozta, hogy Klump jelenlegi büntetését vonják össze a kiszabandó büntetéssel, így a 46 éves nőnek 12 évet kellene börtönben eltöltenie. A vádlott jelenleg börtönben ül, miután kilenc évi elzárásra ítélték egy Spanyolországban elkövetett merénylet miatt.

Klump a per folyamán tagadta, hogy közvetlenül részt vett volna a budapesti merényletben, amelyben négy utas és két rendőr sebesült meg. A busz a budapesti repülőtérre tartott, amikor távirányítóval működésbe hoztak egy leállított autóban elrejtett pokolgépet.

Az elkövetéssel gyanúsított, nemzetközi körözés alatt álló, RAF-hoz (Rote Armee Fraktion = Vörös Hadsereg Frakció) tartozó két terroristát 1999. szeptember 15-én kapták el az osztrák rendőrök. A Bécs melletti akcióban azonban tűzharcba keveredtek egyikükkel és Horst Ludwig Meyert lelőtték. Élettársát, Andrea Martina Klumpot sikerült őrizetbe venni, majd december 23-án kiadták Németországnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?