Óriási földrengés Olaszországban

2009.04.06. 07:55 Módosítva: 2009.04.06. 07:57
Akár tízezer épület is megrongálódhatotott a ma hajnali olaszországi földrengésben. Hírügynökségi jelentések szerint legalább tizenhárman meghaltak, de félő, hogy az áldozatok száma tovább nő.

Tizenhat ember meghalt Olaszországban a hétfő hajnali földrengésben - közölte az egyik olasz hírtelevízió. A 3:32-kor történt rengés epicentruma Rómától nagyjából 90 kilométernyire északkeletre volt. Az olasz hatóságok közlése szerint a földmozgás a Richter-skála szerint 5,8-es erősségű volt, az amerikai Földtani Intézet viszont azt jelentette, hogy ők 6.3-as erősségű földmozgást mértek.

A mentőalakulatok egy idős nő és egy kislány holttestét húzták ki összeomlott otthonuk romjai közül Fossa városában. Közben az AFP francia hírügynökség kórházi forrásokból úgy értesült, hogy négy gyerek is meghalt, nyolc embert pedig eltűntként tartanak nyilván.

A hatóságok attól tartanak, hogy az áldozatok száma nőhet az epicentrumhoz közel eső Aquila városában, ahol több épület is összeomlott, és egy kollégiumi épület részben megrongálódott - jelentette az ANSA olasz hírügynökség.

A településen már megkezdték a mentést. A sok ősi épülettel rendelkező Aqulia központja egy olasz újságíró elmondása szerint komoly károkat szenvedett - írta a BBC.