Munkagép átvágott egy gázcsövet Pécsett

2009.06.30. 16:08 Módosítva: 2009.06.30. 19:23

Munkagép vágott át egy gázcsövet Pécsett, a Szabolcsi és Szabó István út kereszteződésében. Tűzoltók, katasztrófavédelmi szakemberek, rendőrök vonultak a helyszínre, amely körül 500 méteres védőkörzetet állítottak fel. Az itt élőket felszólították arra, hogy hagyják el az otthonaikat. Úgy tudni, nem sérült meg senki, de az utolsó hírek szerint folyamatosan ömlik a gáz, jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítja.

A szolgáltató emberei gyorsan elzárták a gáznyomócsövet, a veszély így másfél órán belül elhárult. Varga Ivett, a gázszolgáltató E.ON sajtóreferense azt közölte: az esemény azért következhetett be, mert a munkát végző cég elmulasztotta az úgynevezett közműegyeztetést, így nem tudhatta, hogy a vezeték pontosan hol húzódik a föld alatt. A szolgáltatás este kilenc óráig helyreáll az érintett városrészben.

Eljárást indított a rendőrség a keddi pécsi gázvezeték-átvágással összefüggésben - tájékoztatta a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Zsobrák Péter közleménye szerint a rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást, ennek során tanúkat és szakértőket hallgat meg, hogy kiderüljön, kit terhel a felelősség a történtek miatt.