Leganézta a románokat a mizsei rendőrparancsnok

2009.10.14. 09:30

A Bács-Kiskun megyei Lajosmizsén egyre több gondot jelent a megnövekedett bűnözés, írja a Délmagyar.hu. A betelepülő román vendégmunkásokkal a bűncselekmények száma egyenesen arányosan növekszik: 2009 első félévében 199 bűncselekmény ügyében indult nyomozás, ami jelentős növekedés a korábbi időszak bűnügyi statisztikáihoz képest.

Az elkövetők nagy része román állampolgár: alkalmi munkásként tartózkodnak a városban, főként mezőgazdasági munkákat vállalnak, írja a lap. Tarnóczi László őrnagy, a lajosmizsei rendőrörs vezetője a bűnügyi helyzet romlásával kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy "öt meg tíz éve is sok román volt itt, de most még többen vannak. Az újabb csoportok érkezésével folyamatosan növekszik a létszámuk, ez pedig egyenesen arányos a bűncselekmények számával."

A rendőr-őrnagy meglehetősen élesen fogalmazott a románokhoz köthető bűnözés növekedésről. "A tavalyi év második felében és az idei első felében tagadhatatlan az összefüggés a vendégmunkások és a bűncselekmények között. Egyre több a román, egyre több a gané" - mondta Tarnóczi László.