Lezuhant egy munkás egy építkezésen

2010.03.30. 10:53 Módosítva: 2010.03.30. 12:52

Mentőhelikoptert küldtek érte, de végül rohamkocsival vittek a Merényi-kórházba egy férfit, aki kedden délelőtt egy Haller utcai építkezésen lezuhant az épület tetejéről, és súlyosan megsérült.

A rendőrség közlése szerint a főváros IX. kerületében történt baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok; annyit lehet tudni, hogy a munkás nem az utcára, hanem a társasház tetőterébe zuhant.

A mentőhelikoptert a Nagyvárad téren tudott leszállni, az Üllői utat a Ferihegyi repülőtér irányába teljes szélességében lezárták. A környéken óriási dugó alakult ki negyed 11 és háromnegyed 11 között.

Olvasónk, Cser Ágnes felvétele a mentőhelikopterről
Olvasónk, Cser Ágnes felvétele a mentőhelikopterről

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője kérdésünkre elmondta: amikor a bejelentés érkezett, az összes mentőautó foglalt volt. Budaörsről 3-4 perc alatt a helyszínre érkezett a helikopter, ami a "mentési lánc része".

Győrfi Pál hozzátette, a mentésirányítók nagyon sok szempontot mérlegelnek egy-egy riasztás során. Ebben az esetben a sérült állapota is indokolta a helikopter küldését, mert a személyzet is segített az ellátásában.

Az 50 év körüli férfi életveszélyes állapotban van, koponyatörést szenvedett.