Három fiatal halt meg a Lágymányosi hídon

2010.11.18. 06:41 Módosítva: 2010.11.18. 13:51
Hat fiatal a forgalommal szemben hajtott fel autójával a Lágymányosi hídra csütörtök hajnalban, karamboloztak egy teherautóval. Hárman meghaltak, hárman megsérültek. Az áldozatok a Jászsági Népi Együttes tagjai voltak. A kocsit az Országos Mentőszolgálat próbaidős dolgozója vezette.

Három fiatal meghalt, három megsérült a Lágymányosi hídon hajnalban, a híd Pestről Budára haladó oldalát lezárták a forgalom elől. A fiatalok autójukkal a híd Budai hídfőjénél a forgalommal szemben hajtottak fel a hídra, ahol karamboloztak a Posta egyik tehergépkocsijával.

Tűzoltók és rendőrök állnak a baleset helyszínén (Fotó: Mihádák Zoltán)
Tűzoltók és rendőrök állnak a baleset helyszínén (Fotó: Mihádák Zoltán)

A teherautó az autó  baloldalába csapódott, az autóban utazók beszorultak a roncsok közé. A forgalmat a Budára vezető oldalon a helyszínelés idejére leállították, mert a sérült járművek elfoglalták a két forgalmi sávot.

A karambolos teherautó (Fotó: Mihádák Zoltán)
A karambolos teherautó (Fotó: Mihádák Zoltán)

Az autóban a Jászsági Népi Együttes tagjai utaztak, tudta meg a Szoljon.hu. Budapesten, a Fonóban tartott táncházból mentek volna hazafelé. A helyszínen két 19 éves lány és egy 17 éves fiú meghalt, 31 éves társuk lélegeztetőgépen van. A másik súlyos sérült egy 20 éves fiatalember, neki stabil az állapota, a 18 éves sofőr sérült legkevésbé.

Az Országos Mentőszolgálat próbaidős dolgozója vezette az autót, erősítette meg a Független Hírügynökség információját Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi azt mondta, a 18 éves fiú néhány héttel ezelőtt állt munkába a jászberényi mentőállomáson.  Ápolóként, mentőautón dolgozott.

Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese azt mondta: a sérültek egyikét sem hallgatták még ki. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy egyik sofőr sem ivott alkoholt, azonban a vér- és vizeletvizsgálatra még várni kell. Kormos Endre hozzátette: a halálos baleset okozásáért akár 8 év börtönbüntetést is kiszabhat a bíróság.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport