Újrakezdődött a drognagyi-per

2011.01.12. 15:29
Kolumbiából és más országokból is csempészett kábítószert egy nagymamakorú nő társaival. Elsőfokú tárgyalásukat meg kell ismételni.

Megkezdődött a megismételt elsőfokú tárgyalás a "drognagyi-ügy" néven ismertté vált bűnügyben, melynek három vádlottja van.

A Borsod Megyei Bíróságon iratismertetéssel, a vádlottak és tanúk meghallgatásával kezdődött a büntetőper, amelynek előzménye, hogy többen - köztük egy nagymamakorú nő - kiutaztak több országba, így Kolumbiába is, hazafelé pedig már kábítószereket szállítottak.

Szabó József, a Borsod Megyei Bíróság szóvivője az MTI-nek azt mondta: az ügyben több vádlott volt, de három személy esetében hatályon kívül helyezték az elsőfokú ítéletet és velük szemben új eljárást kezd a Debreceni Ítélőtábla.

A szerdai tárgyalási napon a korábbi társak - az ügyben már elítéltek is - a bíróság előtt álltak, de valamennyien éltek a mentesség jogával és tanúként nem kívántak nyilatkozni.

A kábítószerrel visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőper március elején folytatódik - mondta Szabó József.