Kilenc bankrablást ismert el a rabló

2011.03.10. 16:33

A bizonyítékok hatására mind a kilenc terhére rótt bankrablást elismerte az a sorozatrabló, aki szerdáról csütörtökre virradóra jelentkezett önként a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, mondta a Tóth Tamás rendőrfőkapitánnyal közösen tartott sajtótájékoztatóján Fülöp Valter, a főkapitány bűnügyi helyettese. Kezdeményezték a férfi előzetes letartóztatását.

A 36 éves gyanúsított, aki első rablását 2008 februárjában követte el, szerdán egy XI. kerületi Villányi úti bankot rabolt ki. A rablásnál jó minőségű felvételt készített róla a pénzintézet biztonsági kamerája. A felvételt a rendőrség honlapján közzétették, és az egyik televízió is bemutatta.

A férfi ezután jelentkezett ügyvédje kíséretében a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. A házkutatáson éles lőfegyvereket is találtak a lakásán. A gyanú szerint a férfi a kilenc bankrablás során több millió forintot zsákmányolt.

A családos férfi három éve munkanélküli volt. Hozzátette, hogy a gyanúsított kettős életet élt, feleségét és két gyermekét a rablásokból tartotta el.