Mátyás
-6 °C
1 °C

Két lány holttestét találták egy autóban

2011.07.03. 09:59 Módosítva: 2011-07-03 15:42:43

Két holttestet találtak egy autóban a Pest megyei Budaörsön vasárnap. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a tizenkilenc és huszonegy éves lány feltehetően öngyilkos lett. A két lány holttestét egy közterületi, Törökbálint utcai parkolóban álló autóban találták meg állampolgári bejelentés alapján a rendőrök.

Kovács Viktória százados, a főkapitányság sajtóügyeletese kérdésünkre elmondta: a halált mérgezéses fulladás okozta, az idegenkezűséget az elsődleges vizsgálatok kizárták. A lányok az autóra figyelmeztetést tettek ki: ne nyissák ki az ajtót, mert méreg van az autóban.  

A helyszínre az érdi tűzoltók vonultak ki – mondta a Pest megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese az MTI-nek. Szabó János közlése szerint a kocsi csomagtartójába helyezett vödörben meszet és sósavat találtak, a két anyag mérgező gázt kibocsátó keverékét szívták magukba a fiatalok.  

A rendőrség szakértők bevonásával közigazgatási hatósági eljárást folytat az ügyben, közölte a szóvivő. Az autót a 21 éves lány lakásának közelében találták meg. Az áldozatok barátnők voltak.