Azonosították az M43-as baleset halottait

2011.11.01. 12:16

Az M43-ason vasárnap éjszaka történt tömegszerencsétlenség valamennyi áldozatát sikerült azonosítani - tájékoztatta a rendőrség kedden az MTI-t.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság - együttműködve a Temes Megyei Rendőr-főfelügyelőséggel, Románia belügyi attaséjával és szegedi főkonzuljával - azonosította az M43-ason történt tömegszerencsétlenség valamennyi áldozatát - mondta el Szenti Szabolcs megyei szóvivő.

Hozzátette: az elsődleges hírekkel ellentétben a balesetben két gyermek: egy 6 éves kislány és testvére, egy 8 éves kisfiú vesztette életét. A tragédia túlélője a testvérpár édesapja - közölte a százados.

Ez történt

Hétfőre virradó éjszaka egy faanyagot szállító, Szeged irányába tartó román kamion egy enyhe, balra ívelő kanyar után átszakította az M43-as autópálya szalagkorlátját, oldalára borult, és a szemben lévő pályatesten frontálisan összeütközött egy Makó felé tartó, szintén román kisbusszal. Mindkét jármű lesodródott az útról, és felborult.

A kisbuszban utazók közül tizennégyen meghaltak, köztük két gyermek és négy nő. Egy túlélőt tudtak kiemelni a tűzoltók, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. A kamion sofőrjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Az elhunytak valamennyien román állampolgárok: Giurgiu megyéből, Alexandria városából, Neamt megyéből, Clejani településről és Arges megyéből valók.

A baleset előidézőjét, a román kamion sofőrjét halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, és kezdeményezte előzetes letartóztatását. A rendőrség a baleset teljes körű tisztázása érdekében szakértőket vont be a nyomozásba.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport