Előzetesben maradnak a Baunok-ügy gyanúsítottjai

2012.01.17. 14:00

A bíróság újabb három hónappal, április elejéig meghosszabbította a szolnoki Baunok házaspár november végi meggyilkolásának ügyében gyanúsított három ember előzetes letartóztatását – mondta Sándor Géza, a Szolnoki Törvényszék szóvivője.

A 60 éves Baunok István és felesége, a 61 éves Baunokné Hidvégi Julianna Erzsébet tavaly november 17-én tűnt el a szolnoki házukból, holttestüket december 6-án Újszász határában, egy használaton kívüli kútban találták meg.

Az ügyben előbb december 5-én az újszászi M. Bélát helyezték előzetes letartóztatásba. A 36 éves nagytarcsai H. Szabolcs és az ugyancsak 36 éves újszászi M. Tibor – aki M. Béla közeli rokona – ellen pedig körözés volt érvényben, ők december 8-án önként jelentkeztek a rendőrségen. Őrizetbe vételük után december 9-én elrendelték az előzetes letartóztatásukat.

Az ügyben rendőrség nem ad információt. Ezt Farkas József, Szolnok megye rendőrfőkapitánya a december közepén tartott tájékoztatóján azzal indokolta, hogy a bizonyítási folyamatot nehezíthetnék meg, és nem akarnak a védőügyvédeknek ily módon segítséget adni.