Sok volt a baleset a jeges utakon

2012.01.23. 10:42 Módosítva: 2012.01.23. 10:43
Bács-Kiskun megyében hat baleset történt a síkos, jeges utakon hétfő reggel Bács-Kiskun megyében, ezek következtében több embert kellett kórházba szállítani; egy nő a kórházba szállítás közben belehalt sérüléseibe - közölte a rendőrség.

Kiskunmajsa és Soltvadkert között, az 5405-es úton fának ütközött egy autó, amelyben négyen utaztak, közülük ketten súlyosan megsérültek - mondta Nyíkos Tamás főhadnagy, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A kórházba szállítás közben az egyik súlyos sérült - egy 41 éves, Kiskunhalason lakó, román állampolgárságú nő - meghalt.

A sajtószóvivő közlése szerint Kecel és Kiskunhalas között egy autó a kanyarban megcsúszott és az út melletti szántásban kötött ki. A jármű mögötti autó megállt, s abba belerohant egy szemből érkező kocsi. A balesetet okozó autóban ketten ültek, közülük az utast a tűzoltók vágták ki a roncsból. A helyszínelés teljes útzár mellett tart az 5309-es út érintett szakaszán.

Baján egy 71 éves nő lába eltört, amikor az asszony elesett a kerékpárjával a csúszós úton. Vaskúton frontálisan ütközött két kocsi; az egyik sofőrt súlyos sérüléssel vitték kórházba.

Jakabszállás és Kiskunfélegyháza között, az 5302-es úton egy autó egy fának csúszott, a hátsó ülésen utazó 2 éves kisfiú fejsérülést szenvedett, ezért kórházba szállították. Kiskunhalas és Kiskunmajsa között az 5402-es úton egy teherutó a jeges úton megcsúszott, majd felborult. A sofőr  csak könnyebben sérült meg.

Három árokba csúszott autó műszaki mentésében is segítséget kellett nyújtaniuk hétfőn reggel a tűzoltóknak Vas megyében - közölte a katasztrófavédelem. A síkossá vált út miatt két autót Sárvár közelében, egyet pedig Gérce közelében kellett az árokból kihúzni - mondta el Lendvai Gábor, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese. Hozzátette: a balesetekben nem sérült meg senki.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport