Nincs ítélet a szentkirályszabadjai tanárverésben

MTI
2004.11.25. 14:55
Nem lehetett gyorsított bírósági eljárásban ítéletet hozni az úgynevezett szentkirályszabadjai tanárverés ügyében, mert ehhez a bizonyítékok nem voltak alkalmasak és elégségesek, közölte a csütörtöki tárgyalás zárásaként a Veszprém Városi Bíróság tanácsvezető bírója.

A vádirat szerint a Veszprém megyei Szentkirályszabadja iskolájában november 10-én a földrajztanár az órájáról kiküldött egy rendetlenkedő nyolcadikos lányt és egy fiút. A tanár később az ajtóhoz ment - a kiküldött gyerekek ugyanis kinyitották az ajtót és "szórakoztatták" az osztályteremben ülő társaikat -, azonban az ajtó véletlenül a folyosón álló lány fejéhez vágódott.

A nyolcadikos lány fenyegetőzött, majd haza szaladt, s az iskolába az édesanyjával, édesapjával és 21 éves fiú testvérével tért vissza. A vádirat szerint az anya kérdőre vonta a földrajztanárt és már ütött is. Ezt követően a két férfi ütötte-rúgta a tanárt, aki a földre került, majd két virágvázát törtek szét a fején.

A tanár nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett, de még jelenleg is táppénzen van. A tanári szoba berendezéseiben okozott kár 6.500 forintra tehető. A vádlottak a csütörtöki tárgyaláson a bűnösségüket elismerték, és kijelentették, tettüket megbánták.

Az ügyészség mindhármukat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés kísérletének bűntettével vádolja.