Tasnádi megbízást adott felesége megölésére?

MTV
2005.05.02. 21:20

Meggyanúsította a "magyar FBI' emberölés előkészületével Labancz Ferenc főrendőrt, aki a gyanú szerint 2001-ben hétszázezer forintos előleget vett át azért, hogy megölje Tasnádi Péter ismert vállalkozó feleségét. A tettre a gyanú szerint Tasnádi bérelte fel, aki éppen előzetes letartóztatásban ül más bűnökért, adta hírül az MTV Kékfény című műsora. A hétvégén az üggyel összefüggésben két másik Tasnádi-embert is letartóztattak.

A hír TV információi szerint letartóztatták B. Pál újságírót is, akit a Nemzeti Nyomozó Iroda emberölés előkészületével, lőfegyverrel visszaéléssel és felbujtóként elkövetett testi sértéssel gyanúsít. 2004 tavaszán az újságíró állítólag Tasnádi feleségének megölésére készült társaival; az ő feladata a gyilkos fegyver beszerzése volt.

Labanczot, akit a Blikk Tasnádi bizalmasának nevez, korábban sértettként tartották számon, mivel terepjáróját a vállalkozó gyújtotta fel. A napilapnak a volt főrendőr azt mondta, nem is érti a gyanúsítást, és koholt bizonyítékokról nem nyilatkozik.

Tasnádi Pétert a Nemzeti Nyomozó Iroda most már jelentős kárt okozó sikkasztással, zsarolással, valamint közveszéllyel fenyegetéssel is gyanúsítja.