Heten meghaltak a romániai viharokban és áradásokban

MTI
2005.08.17. 17:31
Hét ember vesztette életét szerdára virradóra a Románia déli megyéiben tomboló viharok és árvizek következtében. Olt megyében egy hatvanhét éves asszony fulladt a vízbe, miután kilépett medréből a folyó, Teleorman megyében egy ötvenhárom esztendős férfi életét oltotta ki a villámcsapás.

Ugyancsak villám sújtott agyon Dolj megyében egy hetvenhét éves nőt, amint éppen kertjében tartózkodott. Egy huszonnégy éves fiatal éppen birkákat őrzött, amikor belecsapott a villám. Ugyancsak elektromos kisülés okozta egy negyvennégy esztendős férfi halálát, amikor az illető szabad mezőn volt. Olt megyében további két holttestet találtak a vizek visszavonulása után.

Az özönvízszerű esőzés, a folyók, patakok áradása Románia tizenegy, főleg Kárpátokon túli megyéjében okozott jelentős károkat. Hat jelentősebb országút vált járhatatlanná Buzau, Vrancea, Valcea, Arges és Olt megyében, több helyen az áradat hidakat rongált meg, szünetelt az áramszolgáltatás. Települések tucatjai vannak továbbra is elzárva a külvilágtól.