Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Székelyudvarhely belvárosát is elöntötte az árvíz

MTI
2005.08.18. 19:41
Székelyudvarhely belvárosát és a környező udvarhelyszéki falvakat is elöntötte az árvíz. A székelyföldi városban 143 házat és 30 hektár termőföldet öntött el az ár, vízben áll a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája (MÜTF), akárcsak a városi kórház alagsora is.

Az első árhullám csütörtök hajnalban érte a várost, a második délután érkezett. Szemtanúk szerint néhány házból csak az árhullám levonulása után tudtak kimenekülni a lakók az ablakokon keresztül. A belvárost átszelő patak ugyanis kilépett medréből, és nagy mennyiségű víz zúdult alá a várost körülölelő dombokról is. Az esővízcsatorna-hálózat, valamint a vízlevezető árkok megteltek, így a víz ott tört utat magának, ahol tudott. Az alacsonyabb fekvésű utcákon közel félméteres volt a víz.