Jenő
-3 °C
6 °C

Foglalkozik a strasbourgi emberi jogi bíróság a Pándy-üggyel

MTI
2005.08.19. 18:21
Illetékesnek minősítette magát a Belgiumban hat családtagjának meggyilkolásáért elítélt magyar származású Pándy András beadványának ügyében az Emberi Jogok Európai Bírósága - jelentette be pénteken a Belgiumban egykoron protestáns lelkészként is működő férfi ügyvédje, Bruno De Gryse.

Pándyt két volt felesége és négy gyermeke meggyilkolásáért életfogytiglanra ítélték 2002-ben Brüsszelben, de tárgyi bizonyítékot lényegében nem találtak ellene. A 78 éves férfi mindvégig ártatlanságát hangoztatta, és az ítélet után a strasbourgi székhelyű testülethez fordult, egyebek között azt róva fel a hatóságoknak, hogy esetében nem érvényesítették az ártatlanság vélelmét.

A strasbourgi vizsgálat akár két évig is eltarthat, és a nemzetközi bíróság állásfoglalása nem vezethet automatikusan az ítélet visszavonásához - emlékeztetett a belga hírügynökség. Pándy Andrással együtt 2002-ben bűntársát, Ágnes lányát is elítélték a gyilkossági ügyben, őt 21 évi börtönnel sújtották.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?