Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem engedtek fölszállni egy török gépet Svájcban

MTI
2005.08.31. 16:51
Nem engedtek fölszállni szerdán egy török charter repülőgépet Zürichben a műszaki okok miatt. A svájci polgári légiforgalmi hivatal (BAZL) közölte, hogy az Onur Air társaság gépének a földön kell maradnia mindaddig, amíg ki nem javítják a hiányosságokat. A hivatal szerint egy ellenőrzés során úgy találták, hogy gondok vannak az Airbus A-300 típusú gép hidraulikus rendszerével.

A svájci hatóságok rendszeresen átvizsgálják a légitársaság repülőgépeit május óta, amikor a céget 11 napra kitiltották az országból. Ugyanilyen rendelkezést hoztak az Onur Airrel szemben Hollandia, Németország és Franciaország hatóságai is.

A BAZL szeptember elsején teszi közzé az interneten az úgynevezett ócskavas-társaságok jegyzékét: olyan légi fuvarozó cégekét, amelyeknek gépei rendszeres műszaki hibákkal hívják fel magukra a figyelmet.