Elnapolták Móri ügy másodfokú tárgyalását

MTI
2005.10.04. 15:34

Az elsőfokú ítélet részletes ismertetésével megkezdődött a móri bankrablási ügy másodfokú tárgyalása a Fővárosi Ítélőtáblán; a tárgyalást csütörtökre napolták, amikor az ügyben keletkezett további iratokat ismertetnek.

Tavaly december 23-án kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében a Fővárosi Bíróság Kaiser Edét tényleges életfogytiglanra ítélte a móri vérengzés és más súlyos, erőszakos bűncselekmények miatt, Hajdú László pedig fegyveres rablások miatt kapott tizenöt év fegyházat. A Móron 2002. május 9-én elkövetett bankrablásban nyolcan haltak meg.

A mostani első tárgyalási napon ismertették az elsőfokú ítéletet, a tényállásokat, a bizonyítékokat, a cselekmények jogi minősítését. A tárgyaláson az ítélet ismertetése után Dezső Antal, Kaiser Ede védője indítványozta, hogy a bíróság ismertesse egyes tanúk vallomásait a móri üggyel összefüggésben, a vádlott felismertetéséről szóló jegyzőkönyveket, valamint Kaiser Ede telefonjának híváslistáját, amely a védelem korábban kifejtett véleménye szerint egyértelműen bizonyítja, hogy a móri mészárlás idején Kaiser Ede Csepelen volt. A Fővárosi Ítélőtábla bírói tanácsa csütörtökön ezeknek az iratoknak az ismertetésével folytatja a tárgyalást Budapesten. Az MTI értesülései szerint szerdán helyszíni tárgyalást tartanak Móron, illetve a bíróság további tárgyalási napként jelölte meg a csütörtökin kívül október 11-ét, 18-át és 27-ét.