Telefonlehallgatások a kecskeméti maffiaperben

MTI
2005.10.04. 19:57

Telefonbeszélgetések meghallgatásával folytatódott a maffia-per Kecskeméten. Kedden Radnai Lászlót és tíz társát emberölés előkészületével, fegyvercsempészettel és lőfegyverrel történt visszaéléssel vádolja az ügyészség.

Fodor Endre tanácsvezető bíró lehallgatott telefonbeszélgetések jegyzőkönyveit olvasta fel. Az egyik beszélgetésben, mely 2004. augusztus 9-én, Radnai László és a harmadrendű vádlott, Csüllög Zsigmond között zajlott, egy "Túri" nevű személy is említésre került.

A Magyar Televízió Kék fény című műsora után folytatott beszélgetésben különböző jelzőkkel illeték a műsor azóta elbocsátott riporterét, mert az akkor már letartóztatásban lévő ötödrendű vádlottról azt állította, hogy több, súlyos bűncselekmény gyanúsítottja. A jegyzőkönyv szerint azt feltételezték, hogy a műsor készítését "Túri nyomja a háttérből", ezzel elismerve, hogy érdekellentét van közöttük.

A vádirat szerint Radnaiék Túri Tibor ajkai lakos likvidálását tervezték azért, hogy átvegyék annak balatoni érdekeltségeit. Túri egyébként a bíróság előtt azt vallotta, hogy baráti viszonyban van Radnaival. Radnai László a tárgyaláson azzal védekezett, hogy a beszélgetésben ő nem Túri Tiborra gondolt, hanem Túri Andrásra, akit az ügyészségi nyomozó hivatal vezetőjeként nevezett meg.A Radnai által említett "Túri András" nem vezeti sem a fővárosi, sem a központi ügyészségi nyomozó hivatalt, igaz, van ilyen nevű ügyész.