Ismét apja halála miatt áll bíróság előtt Nógrádi Ádám

MTI
2005.10.12. 13:10

Újrakezdődött az apja megölésével vádolt Nógrádi Ádám büntetőpere a Pest Megyei Bíróságon szerdán. A Fővárosi Ítélőtábla tavaly decemberben megalapozatlanság, felderítetlenség és logikai hibák miatt semmisítette meg a megyei bíróság döntését. A másodfokú bíróság új elsőfokú eljárásra utasító végzése szerint fel kell deríteni, hogy volt-e köze egyáltalán a gyilkossághoz Nógrádi Ádámnak, és ha igen, milyen minőségben; tettesként, felbujtóként, bűnsegédként vagy esetleg bűnpártolóként.

Az 1998-ban eltűnt apa földi maradványai 2001-ben kerültek elő egy, a rendőrséghez eljuttatott névtelen levélnek köszönhetően. Erről a levélről utóbb bebizonyosodott, hogy Nógrádi Ádám írta. Az orvos szakértői vizsgálatok eredménye szerint az apa halálát fejlövés okozta. A kedden megkezdődött új elsőfokú tárgyaláson megkezdődött az iratok ismertetése, december elejéig várhatóan hetente két tárgyalást is tartanak az ügyben.

A tragikus sorsú család harmadik tagja Ádám bátyja, Nógrádi Zsolt azáltal vált ismertté, hogy 2000-ben a parlament olajbizottsága előtt, majd a sajtóban több helyen is arról beszélt: hogy számos párt illetve állami vezető részesedik az olajmaffia bevételeiből. Ám ezek az állítások nem igazolódtak be, ezért hamis vád bűntette miatt jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte Nógrádi Zsoltot a Fővárosi Bíróság.