Géza
-12 °C
-4 °C

Nem tudni, ki a Dunán kiégett román hajó tulajdonosa

MTI
2005.10.14. 11:26

Máig nem lehet teljes bizonyossággal tudni, hogy ki a tulajdonosa annak a román üdülőhajónak, amelyik csaknem két héttel ezelőtt a bősi erőmű alvízcsatornáján kiégett, majd elsüllyedt. A rejtőzködő tulajdonos feltehetően ki akar térni az oltás költségeinek megtérítése elől.

Az al-Dunáról belga és norvég utasokkal Bécs felé tartó üdülőhajó október 2-án a bősi erőmű közelében kigyulladt, s mert a tűzcsapok nem működtek, a kapitány a szlovákiai Szap község magasságában partra kormányozta a hajót. Az utasok közül senki sem sérült meg, noha többen már a kikötés előtt vízbe ugrottak és partra úsztak. A hajózenekar énekesnője, egy 57 éves román asszony azonban a kabinjában szénné égett.

Csupán annyit tudni, hogy a hajót egy Giurgiuban bejegyzett cég tulajdonaként tartják nyilván, de nem tudni, ki az illetékes abban, hogy a költségtérítés és az egyéb teendők ügyében tárgyaljon. Az üdülőhajót vélhetően valamelyik nyugat-európai utazási iroda bérelte, és nem zárható ki, hogy a biztosítása körül is gondok vannak.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft