József, Bánk
-7 °C
0 °C

Chicagói utcán karambolozott egy Boeing 737-es

MTI/dpa
2005.12.09. 06:14

Egy chicagói utcán landolt egy Boeing 737-es utasszállító repülőgép helyi idő szerint csütörtök este. A félresikerült leszállás Chicago Midway nevű repülőterén történt, erős havazás közben. A Boenig 737-es a leszállást követően letért a kifutópályáról, majd áttörte a repülőtér védőkerítését, s egy utcán kikötve karambolozott két autóval.

A CNN hírtelevízió tudósítása szerint az autókban ülők közül egy hatéves kisfiú meghalt, két felnőttet és két gyermeket súlyos sérülésekkel ápolnak egy helyi kórházban. A Southwest Airlines légitársaság repülőgépének a fedélzetén 98 utas és az öt fős személyzet tartózkodott. A gépen lévők közül az első jelentések szerint senki nem sebesült meg.

A Boeing 737-es Baltimore városából érkezett Chicagóba. A balul végződött leszállást követően egy tucat mentő-, illetve tűzoltó autó érkezett a helyszínre, nagyobb szerencsétlenség azonban nem történt. A város sűrűn lakott körzetében lévő Midway repülőteret a balesetet követően lezárták. Chicagóban egész nap erősen havazott.