Életfogytiglanra ítélhetik a tatabányai taxisgyilkosság vádlottját

2006.04.07. 12:58

Vádat emelt a tatabányai taxisgyilkosság ügyében a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség; az elkövető akár életfogytiglant is kaphat - közölte a főügyészség szóvivője az MTI-vel pénteken. Nyereségvágyból, közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett emberölés bűntette miatt emeltek vádat az előzetes letartóztatásban lévő 22 éves tatabányai lakos ellen - mondta Horváthné Varga Erzsébet.

Az eljárás adatai szerint a vádlott tavaly szeptember 20-án éjszaka a játékautomatán elvesztett pénzét akarta bűncselekménnyel pótolni, ezért taxit hívott. Hazavitette magát és kérte a sofőrt, hogy várja meg. A lakásán magához vett egy kést, majd visszament az autóhoz és a taxist kényszerítette a készpénz átadására. A sértett védekezni próbált, de az elkövető olyan mélyen szúrta meg a combját, hogy rövid időn belül elvérzett.

Egy arra közlekedő autós értesítette a rendőröket, akik tetten érték és a helyszínen elfogták az elkövetőt, amikor éppen a sértett értékeit vette magához. A vádbeli minősítés alapján akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható - tette hozzá Horváthné Varga Erzsébet.