Jenő
-3 °C
6 °C

Megbüntették a Tisza fölött balesetet szenvedett pilótát

MTI
2006.07.19. 16:22

A Szegedi Városi Bíróság a légi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétségében bűnösnek mondta ki és 500 ezer forint pénzbírsággal sújtotta jogerős ítéletében azt a pilótát, aki az elmúlt héten sportrepülőgépével egy távvezetéknek ütközött a csongrádi megyeszékhelyen.

A pilóta július 11-én légi fotózás előkészítése miatt végzett munkarepülést a Tisza fölött, s bár már azon a napon is kétszer elrepült a távvezeték felett, későn észlelte a kábeleket és repülőgépe függőleges vezérsíkjával nekiütközött a legalsó vezetéknek. A pilóta elmondta, a kábelek megpillantása után nem látott más lehetőséget, mint hogy a gépet lefelé kormányozva elkerülje az ütközést, ám ez nem sikerült. A baleset során a jármű és a távvezeték is megsérült, a gépben 4-5 millió forintnyi, az elektromos berendezésben kétmillió forintnyi kár keletkezett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?