Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Enyhülő havazás, járhatatlan utak

2003.01.11. 13:17
Az országban már csak helyenként fordul elő gyenge havazás, járhatatlan utak Borsod-Abaúj-Zemplén és Győr-Moson-Sopron megyében vannak, a főutak járhatók, az alsóbbrendűeken viszont mindenütt nehéz a közlekedés.
Borsodban 8 alsóbbrendű út nem járható, közúton megközelíthetetlen Tiszalúc, Taktaszada, Lácacséke, Dámóc és Monyha. A megyében 20 összekötő út csak egy nyomsávon járható - közölte az Útinform ügyeletese. Győr-Moson-Sopron megyében 7 út nem járható, 27 pedig csak egy nyomsávon. Vas megyében 6 alsóbbrendű út csak igen nehezen járható.

Fejér megyében már megszüntették a hóakadályokat, minden úton lehet közlekedni. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 28 alsóbbrendű úton csak egy nyomsávon lehet haladni.

Csúszós utak

Az autópályák mindenütt vizesek, sónedvesek. A déli órákban az M1-esen Martonvásárnál, az M3-ason pedig Kál térségében szállingózott a hó. A főutak országszerte latyakosak, a mellékutak havasak, síkosak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnál arról tájékoztatták az MTI-t, hogy a délelőtti órákban már csak néhol volt gyenge havazás. Észak felől száraz, hideg levegő érkezik, de délután még előfordulhat kisebb havazás, a dél-keleti országrészben még vasárnap is számítani lehet kisebb mennyiségű hóra. Az előrejelzés szerint a szél erős marad, néhol viharos erejű széllökések is várhatók, ezért hófúvásokra kell számítani