Jenő
-2 °C
6 °C

Verőemberek rohanták le az útépítőket

2007.10.03. 08:15
A 71-es elkerülő útjának építkezésén támadott rá 30-40 verőember a munkásokra, az őket őrző biztonsági embereket szinte eltaposták. A pályázatot elnyerő Hochtief cáfolja érintettségét, állításuk szerint a konzorcium másik tagjának, a Mélyépítő Rt.-nek van konfliktusa az alvállalkozó Út 2000 Kft.-vel.

A 71-es utat építő munkásokra támadt egy 30-40 fős csoport hétfőn, a fővállalkozó így próbálja alvállalkozóját megfélemlíteni, állítása szerint ugyanis a megbízó 600 millió forinttal tartozik az alvállakozónak, írja a Blikk. A hétfői támadáskor a verőemberek szinte eltaposták a munkásokat őrző két biztonsági őrt, lakókocsijukat megrongálták.

A 71-es elkerülő út építésére kiírt pályázatot a Mélyépítő Rt. és a Hochtief német cég közös konzorciuma nyerte. A munkát egy alvállalkozónak, az Út 2000 Kft.-nek adták ki. A cég az elkerülő építését 90 százalékban már elvégezte.

A fővállalkozó Hochtief németországi vállalatának vezetője szerint csupán be akartak jutni a területre, hogy befejezhessék az útépítést. A tartozásokkal kapcsolatban semmit nem közölt. A konfliktus a Mélyépítő és az Út 2000 között zajlik, nekünk erre nincs rálátásunk, nyilatkozta Bernd Puetter, a Hochtif kommunikációs igazgatója. Ennek ellentmond, hogy rendőrségi források szerint a támadáskor jelen volt a Hochtief egyik vezetője is, írja a Blikk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?