Dizájnváltás és ami még

2000.04.03. 00:00
,,Mai felgyorsult világunkban ugyanis, amikor az emberek kénytelen-kelletlen olyan mértékű sebességre kapcsoltak, amit sokan képtelenek már követni, néhányunk már most, az út elején belefáradt a hajszába."

(Ismeretlen szerző a világhálón)

Kedves olvasók!

Rohanó világunkban, amikor rohan mindenki, rohan az idő, rohan a világunk, rohanunk mink is, rohan a tévé, a rádió, a mosógép, a fridzsider, a porszívó, minden rohan, csak a focisták ballagnak langzam spacírenben hétvégenként, szóval rohanó világunkban, amikor a felgyorsult elvárások fojtogatják nehéz kősziklaként a rohanó ember infarktusát, olykor bizony jól esik egy kis pihenés, néhány kedves szó, vakondtúrás, elszáradt falevél vagy egy tépett Zámbó Jimmy-poszter.

És jól esik egy kis átállás is. Dizájnváltás, ez meg az.

Tudom, hogy nagyon hülye felvezetőszöveg ez, de egy felvezetőszöveg per definitionem nagyon hülye.

Az Index új pofát kapott, na, új struktúrát, a kedves olvasó ezzel kerül mostan szembe. Irdatlan anyagmennyiség halmozódott fel nem egész egy év alatt, drámaian nőtt és nő szolgáltatásaink száma, a régi struktúrában már képtelenség volt áttekinthetően tálalni mindent. Tudjuk, hogy ez, az új struktúra sem tökéletes, néhol a dizájn is csuklik egyet-egyet, és főleg az első időkben lesznek bőven hibák. Kérjük olvasóinkat, ne fojtsák magukba érzelmeiket, ne titkolják el értékes megfigyeléseiket, írjanak nekünk a bug@mail.index.hu címre.

Reméljük, mindenki könnyedén eligazodik az új Indexben, megpróbáltunk úgy változtatni, hogy ne kavarjunk föl mindent fenekestül. A legfontosabb változás, hogy szolgáltatásaink öt nagy csoportba rendezve jelennek meg a címlapon: Hírlap, Fórumok, Katalóg, Lapcsalád, Áruház. Erről részletesen itt olvashatnak.

Katalóg nevű új szolgáltatásunk egyelőre embrionális állapotban van, de megígérjük, hogy egy hónapon belül teljesen használható lesz, belenyomunk minden olyan hazai site-ot, amelyet érdemes megnézni.

Mint hogy a váltás nem csak a dizájnt érinti, hanem a szerkesztés egész folyamatát (új szoftverek, új felületek, satöbbi, satöbbi, aki már átélt ilyen váltást, az sejtheti, mekkora a káosz), előfordulhat, hogy kisebb-nagyobb hibákat talál az olvasó, sőt a rendszer is belassulhat. Mindezekért - rohanó világunkban - esedezve kérjük bocsánatukat!

Rohanó világunkban mindenkit ölel:

Uj Péter