Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Beismerő vallomást tett a párizsi hoteltűz okozója

2005.04.19. 15:08
Véletlenül gyújtotta fel a pénteken leégett párizsi szállodát egy bentlakó asszony. A tűz halottainak száma keddre huszonháromra emelkedett.

Beismerő vallomást tett a huszonhárom ember halálát követelő párizsi hoteltűz okozásával vádolt nő, jelentette az AP. A meg nem nevezett nőt hétfőn, három nappal a végzetes tűz után fogták el. A nő beismerő vallomása szerint véletlenül gyújtotta fel a hotelt.

A rendőrség további részleteket egyelőre nem kívánt nyilvánosságra hozni, jelentette az AP.

A tűz péntek hajnalban tört ki a harminckétszobás hotelban, ahol többnyire rászorulók húzták meg magukat, állandó jelleggel. A katasztrófa huszonharmadik áldozata keddre virradó éjszaka vesztette életét a kórházban.

A hoteltűz okait kutató tűzoltók már a lángok eloltása után azt feltételezték, hogy a tűz a konyhában keletkezhetett. Dominique de Villepin belügyminiszter a vizsgálatok eredményét meg sem várva máris a tűzrendészeti előírások szigorításának ötletével állt elő. A hotelban március 24-én vizsgálták meg a tűzvédelmi rendszert, és bár négy javítást is előírtak, a szálloda bezárását nem tartották szükségesnek, jelentette az AP.