Benedek
-4 °C
5 °C

Lincseléstől tartott a gázoló

2006.11.29. 21:47
Feltehetőleg az olaszliszkai lincselés miatt látta jobbnak egy a Hajdú-Bihar megyei Hosszúpályiban gázoló nő, ha nem áll meg - sérüléseibe később belehalt - áldozata mellett, és csak a rendőrökkel tért vissza.
Halálra gázoltak egy 47 éves nőt Hosszúpályi belterületén; a gázoló személygépkocsi vezetője félt a hozzátartozók reakciójától, ezért nem állt meg, de később a rendőrökkel visszatért a helyszínre - tájékoztatta az MTI-t szerdán Juhászné Kiss Katalin rendőr százados. A debreceni rendőrkapitányság hivatalvezetője a november 25-én történt balesetről elmondta, hogy az autót egy 53 éves nő vezette a Hajdú-Bihar megyei település belterületén. Utasként mellette ült a férje is.

A Bagosi úton, ahol nincs se közvilágítás se járda, az úttest menetirány szerinti jobb oldalán gyalogolt egy 47 éves helybeli nő. A személygépkocsi vezetője későn észlelte a gyalogost és elütötte, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentőautóban életét vesztette. A személygépkocsit vezető nő a balesetet követően csak lassított, de nem állt meg, mert férjével észlelték, hogy a környező házakból szaladnak ki az emberek, s féltek a hozzátartozók reakciójától.

Ők hívatták a mentőket

A helyszíntől mintegy 500 méterre megálltak, s leállították az elsőként szemből érkező járművet, amelynek vezetőjével mentőt hívattak a sérülthöz és értesítették a rendőrséget. A helyszínre néhány perc múlva kiérkező rendőrök és mentők láttán - vállalva a felelősséget, de a hatóság védelmével - a balesetet okozó járművezető visszatért.

A jármű vezetőjével szemben halált okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt indított eljárást a rendőrség. A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják - közölte Juhászné Kiss Katalin.

Nem volt lincshangulat

A Roma Sajtóközpont honlapja szerdán Rézműves Ferencre, a helyi roma önkormányzat alelnökére hivatkozva, aki a baleset szemtanúja volt, azt írta: "a helyszínen körülbelül félszáz roma volt, akik azonban nem tanúsítottak fenyegető magatartást. A nőt, aki többek közt koponyatörést szenvedett próbálták újraéleszteni a menőautóban, de meghalt. Két felnőtt fiút és egy értelmi fogyatékos kislányt hagyott maga után". "Balogh Tibor, a roma önkormányzat vezetője azt közölte: a településen nyugodt a légkör és eddig még nem volt konfliktus romák és nem romák közt" - írta a Roma Sajtóközpont. Olaszliszkán október 15-én a helybeliek gyermekei szeme láttára verték agyon a 45 éves Szögi Lajos általános iskolai tanárt, miután autójával elsodort egy 11 éves kislányt, aki könnyebben sérült meg.