16:00, December 04.
Franciaország 0
Lengyelország 0
al-Tumama Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 04.
Anglia 0
Szenegál 0

Előzetes letartóztatásban a drogcsempészettel gyanúsított nagypapa

2008.07.10. 11:19
Előzetes letartóztatásba helyezték a Híosz szigetén heroincsempészés gyanúja miatt elfogott három magyar turistát - közölte Kaizinger Tibor athéni konzul. A két férfi továbbra is Híoszon marad, a nőt Athénba szállítják.

A görög vizsgálóbíró a szerdai meghallgatáson döntött az előzetes letartóztatásba helyezésről. A két férfi továbbra is Híoszon marad, a csoport női tagját Athénba szállítják, mert a szigeten nincs megfelelő hely a fogva tartására. A konzul nem cáfolta, de nem is erősítette meg azt az értesülést, hogy az egyik elfogott férfi több évtizede az igazságszolgáltatásban dolgozik.

A meghallgatáson jelen volt a kirendelt görög ügyvéd és a hivatalos tolmács, így nyelvi problémák miatt nem érhette hátrány a magyar állampolgárokat - mondta a konzul, aki a turisták érveiről nem tudott nyilatkozni. A konzulátus nem képviseltette magát a meghallgatáson, de a kirendelt ügyvéddel felvette a kapcsolatot.

Korábbi közlések szerint a magyarok azt állítják: nem tudják, hogyan kerülhetett autójukba a kábítószer. A gépkocsi utazásuk során többször maradt felügyelet nélkül, Törökországban hosszabb időt töltött egy szervizben.

A görögországi szigeten múlt szombaton vették őrizetbe a három, Törökországból érkező magyar állampolgárt, mert lakóautójukban 40,8 kilogramm heroint találtak.

A fogva tartás körülményeire a most előzetes letartóztatásba helyezett turisták eddig nem panaszkodtak. A görögországi börtönökben a körülmények általában megfelelőek, kielégítőek - közölte a konzul.

A felnőttekkel együtt utazott egy 11 éves kislány is, az egyik fogva tartott unokája, akit bírósági meghallgatása után a görög hatóságok szerdán átadtak az időközben Athénba érkezett édesapjának. Az athéni magyar külképviselet segítségképpen szállást biztosított számukra. Hazatérésükről szabadon dönthetnek, ennek időpontjáról a konzul nem kívánt nyilatkozni. 

  • Hírek
  • Hírek