Nagypapa csempészett negyven kiló heroint?

2008.07.05. 20:45
Három magyar állampolgárt tartóztattak le Görögországban kábítószer-csempészet gyanújával. Autójukban negyven kiló heroin volt. A gyanúsított egy unokájával utazó nagypapa és a calád két barátja. Vélhetően ártatlanok, az autójuk nem sokkal a határ átlépése előtt szervizben volt.

A görög hatóságok kábítószer-csempészés miatt őrizetbe vettek három magyar állampolgárt, s egyben lefoglaltak 40 kilogramm heroint szombaton. Egy diplomáciai forrás ugyanakkor azt mondta: lehet, hogy a magyarok ártatlanok, s csak kihasználták őket a kábítószer szállítására, miközben ők nem is tudtak a rakományról.

A szombati görög bejelentés szerint a magyarok Cesme török kikötőből érkeztek kempingkocsijukkal a török partok közelében lévő, de már Görögországhoz tartozó Híosz szigetére. Ott azonban egy keresőkutya az autóban kiszimatolta a drogot: a 40 kilogramm heroint egy szemeteszsákba rejtve találták meg a vámosok.

A három magyar felnőtt (két férfi és egy nő) mellett utazott egy 10 éves kislány is: róla azt állították, hogy egyikőjük unokája. Az esetről beszámoló AFP francia hírügynökség szerint a görög hatóságok előkészületeket tesznek a kislány hazajuttatására. A vámosok folytatják a kocsi teljes átvizsgálását, újabb rejtekhelyeket keresve.

Egy diplomáciai forrás az MTI-nek azt mondta: egy nagypapáról van szó, aki az unokájával és a család két barátjával utazott. A magyarok előzőleg valóban Törökországban jártak, ahol kocsijuk szervizben is volt, s lehetséges, hogy ott tették bele a kábítószer-szállítmányt. Az unokát a magyar konzulátus segítségével minél gyorsabban hazahozzák.

  • Hírek
  • Hírek