Dupla drogfogás Angyalföldön

2008.06.17. 16:57
Két nap leforgása alatt két nagy kábítószerfogás is volt a főváros XIII. kerületében. A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai szombaton és hétfőn összesen 85 millió forintnyi drogot találtak az előállított dílereknél.

Az első akció szombat hajnalban volt, egy Taksony utcai mélygarázsban ütöttek rajta a kereskedőkön, miközben egy holland rendszámú kisteherautóból pakolták át a 60 ezer darab extasyt és 8 kiló amfetamint. A garázsban hét embert fogtak el, közülük hármat már előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 60 millió forint.

A nyomozók hétfőn este újra lecsaptak, szintén egy XIII. kerületi mélygarázsban. A Kisgömb utcában egy török és egy magyar férfit fogtak el, a török autójából hat kilogramm amfetamin került elő. A magyar férfi lakásán házkutatást tartottak, itt egy kiló amfetamint, fél kiló marihuanát, száz gramm kokaint, 10 gramm ICE nevű, nyugtató alapú kábítószert, és ötezer darab extasy-t találtak a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai.

A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 25 millió forint. A két elfogásról kedden délután sajtótájékoztatón számoltak be. Elhangzott, hogy az utóbbi években megváltoztak a kábítószer-kereskedés körülményei, de a fogyasztási szokások is. Míg néhány évvel ezelőtt buszokban és teherautókban, nagyobb mennyiségben csempészték a drogot, napjainkban már a 10-20 kilós szállítmányokat külföldi, főleg belga és holland rendszámú autókkal bonyolítják.

Az utóbbi években megnőtt az igény a kokainra is, így ennek a kábítószernek nőtt leginkább a forgalma. Ezt azzal indokolták, hogy Magyarországon egyre szélesebb az a társadalmi réteg, amely meg tudja fizetni a grammonként 10 ezer forintos szert.