Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Holttestet találtak az igazoltató rendőrök

2003.04.14. 15:11
Férfiholttestet találtak egy autó csomagtartójában az igazoltató rendőrök Szolnok megyében. A sofőr azt mondta, nincs köze ismerőse halálához, és a holttestet az egyik rokonnak akarta elvinni.
A 42 éves sofőr Wartburgjának csomagtartójából az igazoltatáskor egy plédbe csavart holttest került elő. Mint kiderült, a férfi hónapokkal korábban fogadta magához az 59 éves hajléktalant, némi ház körüli munka fejében.

Amikor azonban a házigazda szombaton hazaért, a férfit holtan találta. Állítása szerint ezután döntött úgy, hogy a halottat elszállítja a Pesthez közeli Üllőre, ahol információi szerint az idős férfi egyik hozzátartozója lakott. A férfi nem gondolta, hogy jelentenie kellett volna az esetet a rendőrségen.

Nincs bűncselekményre utaló nyom

Az első orvosi vélemény szerint bűncselekmény nem történt, és ezt egyelőre a rendőrségi megállapítások is alátámasztják. Ennek ellenére a rendőrök vizsgálatot indítottak az eset pontos részleteinek kiderítésére.

Pácskai Tünde, a Szolok megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense az Indexnek azt mondta, ha a boncolást követően sem találnak bűncselekményre utaló jelet, a továbbiakban államigazgatási eljárás keretében vizsgálják az ügyet.