Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Jégeső, melegfront, ingerlékenység

2007.06.12. 14:46
A frontérzékenyeknél fejfájást, migrént, álmatlanságot okozhat, ingerlékenyebbek lehetünk, csökken a koncentrálóképesség, hogy jön a melegfront.

Szerda estig a Kárpát-medencében folytatódik a fülledt, meleg idő, szerdán a keddinél több helyen kell záporra, zivatarra számítani. Kedden délnyugaton többször, másutt csak időnként növekszik meg a gomolyfelhőzet, délnyugaton szórványosan, máshol néhol valószínű zápor, zivatar.

Szerdán a többször erősen megnövekvő felhőzet mellett délnyugaton kevesebb, északkeleten több lesz napsütés. Többfelé várható zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. A változó irányú szél zivatarok környezetében átmenetileg megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 27 és 32 fok között alakul, de a tartósan felhős délnyugati tájakon ennél hűvösebb lehet.

Általában melegfront jellegű hatásra számíthatnak az arra érzékenyek. Ez a frontérzékenyeknél fejfájást, migrént, álmatlanságot okozhat, ingerlékenyebbek lehetünk, csökken a koncentrálóképesség. A nagy melegben fokozott a szervezet folyadékigénye, a hiányt legcélszerűbben ásványvízzel pótolhatjuk.