Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Rálőtt a rendőr a menekulő Suzukira

2004.01.28. 10:09
Két eddig ismeretlen férfi el akarta gázolni az őket igazoltatni kívánó rendőrt, aki többször is rálőtt a helyszínről elmenekülő autóra. A Suzuki sofőrje végül karambolozott a rendőrautóval.
Kedden este fél tíz tájban a Tenkes utcában a kerületi rendőrjárőrök közlekedési ellenőrzés alá akartak vonni egy fehér Suzuki Ignis típusú személygépkocsit, amelyben két férfi ült. Az autó vezetője amikor észrevette az őket szabályosan megállítani kívánó rendőrt, a gépkocsit a rendőr felé kormányozta, és megpróbálta őt elgázolni.

A járőr félreugrott az életére törő egyterű Suzuki elől, majd az autó kerekeire a szolgálati fegyverével több lövést adott le. Ennek ellenére az autó nagy sebességgel továbbhajtott. A lövések következtében személyi sérülés nem történt - áll a rendőrség közleményében.

Később a XXII. kerületben, a Nagytétényi út és a Bartók Béla út találkozásánál a Suzuki nekiütközött a menekülő útvonalat lezáró szolgálati gépkocsinak, a kocsiból kipattanó utasok a helyszínről elmenekültek.

Az autót átvizsgáló rendőrök kiderítették, hogy a Suzukit tavaly vidékről tulajdonították el, lopott budapesti rendszám van rajta, és feltehetőleg már több bűncselekmény - főként betöréses lopások - elkövetésében használták. A két férfi felkutatásában nagy erőkkel vesznek részt a fővárosi rendőrök, pillanatnyilag nincs tudomásuk a két férfi hollétéről.