Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

Lezuhant egy iráni katonai repülőgép

2003.02.19. 22:42
Irán délkeleti részén lezuhant egy Iljusin szállító-repülőgép, amelyen a Forradalmi Gárda katonái utaztak. A balesetet senki sem élte túl.
Súlyos repülőgép-szerencsétlenség történt szerda este Irán délkeleti részén: lezuhant egy Iljusin típusú katonai szállító-repülőgép, fedélzetén 305 emberrel, s az iráni állami tévé szerint senki sem élte túl a katasztrófát.

A gép a pakisztáni határ közelében lévo Záhedán városból tartott a Teherántól mintegy 800 kilométerre lévő Kermánba, és 80 kilométerre a céljától, Sáhdád város közelében járt szerencsétlenül. Egy magát megnevezni nem hajlandó kormányzati illetékes szerint a balesetet valószínűleg a rossz idő okozta.

Az AP tudósítása szerint a gépen az iráni Forradalmi Gárda tagjai utaztak, akik a Pakisztánhoz közeli Sisztán-Beludzsisztán tartományban "fontos feladatot" hajtottak végre. A Forradalmi Gárdát az iszlám forradalom után hozták létre, egyfajta "párhuzamos hadseregnek" számít, amelynek feladata az iráni iszlám rendszer védelme.

Iránban az elmúlt évben több súlyos repülőgép-szerencsétlenség is történt: legutóbb például tavaly december 23-án egy ukrán An-140-es gép zuhant le leszállás közben Iszfahán város közelében, fedélzetén 46 tudóssal, s mindannyian életüket vesztették.

  • Eladnék
  • Hírek